Viikonloppuretki Tallholmeniin 28.–30.8.2020

Viikonloppuretki Tallholmeniin Sipoon saaristoon. Johtuen sijainnista alue on jokseenkin haastava tuulisella kelillä, joten ohjelma tarkentuu lähempänä viikonloppua (aikaisintaan keskiviikkona retkiviikolla). Kelin salliessa pyrimme käymään Söderskärillä, Pirttisaaressa sekä Eestiluodolla, jotka ovat niin sanotusti hoodeilla.

”Huvila” on sähkötön ilman mitään mukavuuksia, joten mukaan tarvitset täyden retkivarustuksen juomavesineen. Saunoja saaresta löytyy kaksikin, joista toinen privaatti huvilan yhteydessä ja toinen yleinen vapaasti käytettävissä oleva sauna. Teltta voi varmuuden vuoksi olla ihan järkevä lisävaruste, ”huvilan” sisätiloista kun ei tarkempaa tietoa ole.

Vesille sujahdamme alustavasti Sipoonrannasta, josta pääsee melomaan kohtuullisen suojaista reittiä vaikkakin reitille tulee useita parin kilometrin selän ylityksiä. Siirtymä on vain 15 km luokkaa. Vesi on elokuussa lämmintä, joten kuivapukua ei tarvitse. Sen sijaan kokemuksen merellä melomisesta tarvitset, jotta tiedät minne olet lähdössä. Mahdolliset tarkemmat vaatimukset selviää lähempänä retkeä mikäli keliennuste on haastava. Liian haastavalla kelillä retkeä ei toteuteta.

Alue on yleisen vesialueen rajalla, joten melonnan ohessa voi kätevästi harrastaa sekä vesilinnustusta että kalastusta jos esim. lauantaina ei huvita lähteä maratoonilenkille ulkosaaristoon. Kokeneet melojat voivat tulla paikalle oman aikataulunsa puitteissa, vaikka vain päiväseltään saunomaan ja tutustumaan ”huvilaan”. Retkikunta lähtee Tuusmen vajalta perjantaina 28.8. klo 17:00, ja tarvittaessa voin vetää kärryn. Tulethan hyvissä ajoin paikalle pakkaamaan kajakkisi ja kamppeesi kyytiin.

Ilmoittautumiset ja kysymykset paavo.juntunen(at)iki.fi tai 040 455 7412.