Kuohuja ja pärskeitä

Koskimelonta tapahtuu pääsääntöisesti Kymijoen Pernoonkoskessa. Siellä on Etelä-Suomen parhaat olosuhteet koskimelonnan harjoitteluun niin aloittelijalle kuin jo pidempään harrastaneelle.

Seuran jäsenet tekevät yhdessä päiväretkiä Kymijoen Pernoonkoskelle. Lähdemme aamulla (n. 9:30 -10:00) kimppakyydeillä ja palaamme illalla takaisin. Yleensä pysähdytään syömään molempiiin suuntiin ajettaessa. Ajankohdat ja kimppakyydit sovitaan Whats App-ryhmässä (ryhmään voi liittyä kaikki koskimelonnasta kiinnostuneet). Autokuski on yleensä ”ruokapalkalla”, eli joku on maksanut  kuskin ruoka-annoksen aina kun on pysähdytty syömään.

Seuralta löytyy koskimelontaan soveltuvaa kalustoa, kuten kajakit, melat, aukkopeitteet, kelluntaliivit ja kypärät. Neopreenivaatteet ja -tossut ovat hyvät kivikkoisilla rannoilla ja jos sattuu niin että ollaan myös uimasillaan. Nenäklipsi on myös monen suosima varuste (se siis estää veden menemästä nenään kun ollaan pää alaspäin). Koskimelontaan tarkoitettuja nenäklipsejä saa noin kympin hintaan mm. Welhonpesältä ja Bear & Waterilta, mutta myös uimahalleissa käytettäviä klipsejä voi käyttää (ne pysyvät heikommin nenässä). Nenäklipsi kannattaa laittaa liiviin kiinni ohuella narulla, niin se ei huku niin helposti. Eskimokäännöksen osaaminen potentiaalisesti vähentää uimista, mutta moni on aloittanut koskimelonnan myös ilman eskimon osaamista.

Jos olet kiinnostunut koskimelonnasta, liity koskirinkiin ja lähde rohkeasti mukaan. Sähköposteja ja Whats App viestejä ei tule niin paljon, että häiritsemään rupeaisi ja rinkiin liittyminen ei velvoita mihinkään. Pääset mukaan sähköpostirinkiin lähettämällä viestin  koski(at)tuusmelojat.fi (aihe: liityn tuusmelojat koskirinkiin). Laita mukaan puhelinnumerosi, niin saadaan se liitettyä Whats App-palveluun.