Minkä nuorena oppii…

Lasten kanssa voi harrastaa melomista yhdessä hyödyntämällä seuralla olevia kaksikkoja (esim. ”Irma” vajapaikalla 7). Lapsi kulkee hyvin kaksikon etuaukossa ja melomistakin voi kokeilla seuran pienemmillä meloilla. Seuralla on uimataidottomille lapsille oransseja pelastusliivejä ja uimataitoisille kelta-sinisiä NRS:n kelluntaliivejä, jotka löydät vajan takaseinältä.

Seuralla on lapsille sopivia koskikajakkeja erityisesti talven uimahalliharjoituksia varten, mutta yhtälailla niitä voi käyttää kesäisin. Kajakit ovat kesäaikaan ylähyllyillä samalla käytävällä, jossa seuran muutkin kajakit ovat.

Hiukan varttuneemmille junnuille soveltuu hyvin ”Peppi”-kajakki (vajapaikalla 16), jolla retkienkin melominen onnistuu. Pepin kanssa saman kokoinen kajakki on myös punainen muovinen Piccolo, jonka löydät kontista. Piccolon keulassa on ilmatäytteinen pussi kellukkeena sekä umpinainen takatila. Varmista että keulan pussissa on ilmaa ennen vesille lähtöä.

Mikäli sinulla on lapsia tai nuoria, jotka ovat kiinnostuneita melonnasta, tai olet itse kiinnostunut nuorison ohjaamisesta, ole yhteydessä: Kari Nykänen, k_nykanen(at)hotmail.com tai 044 030 0967.

Melontaralli syksy 2016 – kevät 2016

Talvikaudella 2016/2017 järjestetään “melontaralli”. Melontaralli on seuran jäsenten lapsille (7-12v) tarkoitettua ohjattua toimintaa seuran uimahallivuoroilla lauantai-iltaisin. Sisältö koostuu pääsääntöisesti erilaisista peleistä ja leikeistä, jossa samalla harjoitellaan melontataitoja.

Osallistuminen on seuran jäsenten lapsille veloitukseton. Jokainen kuitenkin maksaa uimahallin perimän uintimaksun itse.

Melontaralli-illat on merkitty seuran tapahtumakalenteriin. Pääsääntöisesti ne ovat joka toinen viikko, pois lukien koulujen lomaviikot.

Ilmoittautua voivat kaikki Melontarallista kiinnostuneet. Ennakkoilmoittautuminen tapahtuu tällä lomakkeelle.

Kulloiseenkin lasten Melontaralli-iltaan ilmoittaudutaan tällä lomakkeellä.

Tiloista ja varusteista johtuvien rajoitteiden vuoksi kerrallaan voi osallistua 8 uimataitoista (ui vähintään 25 metriä) lasta. Kajakit, melat ja kelluntaliivit tarjotaan seuran puolesta. Osallistuja vastaa itse uintivarustuksesta.

Osallistujia ei ole erikseen vakuutettu – jokaisen tulee huolehtia vakuutuksestaan itse.

Huoltajien apu avustajana on tarpeen. Jokaisella illalle tarvitaan vetäjä sekä yksi avustaja. Vetäjän tehtävä on organisoida illan ohjelma. Avustaja auttaa varusteiden kanssa (esim. liivien pukeminen) sekä omalta osaltaan valvoo että harjoitukset sujuvat turvallisesti.

Ohjeet halli-iltaa varten:
– Jokainen ottaa kontista itselleen kajakin. Ensimmäinen saapuja voi ottaa kaikki melontaliivit sekä melat (molemmat ovat hihnalla yhteen niputettu).
– Kun ollaan hallin puolella, jokainen juniori kantaa kaverin kanssa oman kajakin pesutiloista altaalle.
– Melontaliivejä käytetään ellei toisin ole erikseen ko. iltana sovittu.
– Illan aikataulu on pääsääntöisesti seuraava: 17:00-17:30 varusteiden siirto kontista ja lipun osto ennen klo 17:30, 17:30 siirtyminen pukeutumistiloihin, 17:50 varusteiden siirtäminen pesutilasta, klo 18:00 käydään läpi illan ohjelma (1-2 pääasiaa) ja aloitetaan ohjelma, klo 19:00 juniorit voivat olla omatoimisesti nuorisoaltaassa, klo 19:15 suihku, sauna, pukeutuminen.