Vajatalkoot lauantaina 21.4. klo 10

Tuusmelojien kevättalkoot pidetään lauantaina 21.4. klo 10 alkaen vajalla Vanhankylänniemessä (osoite: Niemennokantie 10). Talkootöitä on monenlaisia; mm. vajan siivous ja ikkunoiden pesu, kajakkien kunnon tarkistus ja korjaussuunnitelmien tekeminen, haravointi (jos lumet ovat sulaneet) sekä järven ollessa sulana myös laitureiden paikalleen laitto. Tarjolla talkooevästä ja hyvää seuraa! Tervetuloa tapaamaan muita tuusmelaisia ja keräämään talkoopisteitä.
Vajamestari ei pääse itse tuolloin paikalle, joten organisoinnin paikan päällä hoitaa puheenjohtaja Kari Nykänen.

Päivän ohjelmassa:

Laitureiden ja siltojen paikalleen laitto

Laitetaan laiturit paikalleen, nostetaan sillat paikalleen ja kiinnitetään ne laitureihin, laitetaan ankkurit paikoilleen.

Pihan haravointi

Vajalla on muutama harava, mutta omat välineet ovat hyvät.

Vesikourujen tyhjennys

Vajalla on Fiskarsin pitkävartinen laite kourujen tyhjentämistä varten, joten sen voi tehdä myös maasta käsin.

Kajakkien kunnon tarkastus (vajassa ja kontissa olevat kajakit)

Kannetaan kajakit pihalle siivoamista varten.
Käydään kajakkien kunto läpi ja tehdään korjaavat toimenpiteet heti, tai merkitään viat kajakkien huoltolistaan. Jos kunnostus vaatii tarvikkeiden hankkimista, merkitään ne kunnostuslistaan.

Käydään kajakeista läpi seuraavat asiat
1) kansiluukkujen kunto, 2) peräsimen/evän ja nostimen kunto, 3) istuimen kunto, 4) jalkatukien kunto, 5) kansiköysien ja kuminauhojen kunto, 6) kantokahvojen kunto, 7) pohjan ja kannen tarkastus (katsotaan onko rikkoutunutta lasikuitupintaa, halkeamia tai reikiä)
Viedään kajakit takaisin omille paikoilleen.

Seuran melojen kunnon tarkastus

Tarkastetaan että melat ovat kunnossa, kaksiosaisissa liitosten kunnon tarkastus, melojen laittaminen niille tarkoitettuun paikkaan. Jos meloissa on selkeästi vanhoja, erotaan ne joukosta ja annetaan vajamestarille (tai vastaavalle) jatkotoimenpiteitä varten.

Melontaliivien kunnon tarkastus

Tarkastetaan että melontaliivien soljet ja tarranauhat ovat kunnossa, tyhjennetään taskuista mahdolliset roskat, pillien tarkastaminen. Huonokuntoiset erotetaan joukosta ja annetaan vajamestarille jatkotoimenpiteitä varten.

Aukkopeitteiden ja sokkopeitteiden kunnon tarkastus

Tarkastetaan aukkopeitteiden kunto (vetolenkki on ehjä, ei reikiä, kuminauhat ja kiristimet ehjä). Laitetaan aukkopeitto sille kuuluvalle paikalle (jokaiselle kajakille on oma aukkopeitto. Huonokuntoiset erotetaan joukosta ja annetaan vajamestarille jatkotoimenpiteitä varten.

Ensiapulaukun tarkastus

Tarkastetaan ensiaputarvikkeiden ja rakettien päiväykset, poistetaan vanhentuneet tuotteet ja hankitaan uudet.

Vaahtosammuttimien (2 kpl) päiväyksen tarkastus ja tarvittaessa tarkastus

Tarkastetaan vaahtosammuttimen päiväys. Tarvittaessa käytetään tarkastuksessa.

Peräkärryn kunnon tarkastus

Siivous, yleinen kunnon tarkastus, valojen kunnon tarkastus (vilkut, jarruvalot, rekisterikilven valo), renkaiden kunnon tarkastus, ilmanpaineiden tarkastus jos on oma painemittari käytettävissä tai huoltoasemalla (ilmanpaine peräkärryssä pitäisi olla xxx).

Vajan lakaisu ja järjestelyt

Mattojen tuulettaminen.

Puffetin, pukuhuoneiden ja vajan lakaisu, tässä järjestyksessä.
Vajan lattialla olevien tavaran järjestely/siistiminen, kuten penkit, työkalut, pöydät, jne.

Vajan imurointi

Lakaisun jälkeen imuroidaan puffet, pukuhuoneet, ja vaja, tässä järjestyksessä.
Imuroidaan hämähäkinseitit ja pölyjä muutenkin vajan sisätiloista..

Puffetin siivous

Tehdään seuraavat toimenpiteet: 1) lakaisu, 2) imurointi, 3) pölyjen pyyhkiminen, 4) välineistön siisteyden tarkastaminen ja tarvittaessa pesu, 5) tavaroiden järjestely, 6)
vanhentuneiden tavaroiden siivoaminen roskiin.

Kontin siistiminen

Otetaan kontista kajakit ulos ja siistitään lattia ja hyllypaikat. Poistetaan roskat. Seuran kajakit ja inkkari voidaan tarkastaa toisen ryhmän toimesta. Laitetaan kajakit takaisin siistiin konttiin.

Talkootarjoilun hankkiminen

Juomien ja syötävien hankkiminen. Kertakäyttöastioiden hankkiminen, jos ne on vajalta loppunut (ts. vaatii tilanteen ennakkoon tarkastamisen).

Talkootarjoilun järjestäminen

Puffetin siivouksen jälkeen kahvi-/tee-/mehutarjoilun järjestäminen ja makkaroiden grillaaminen.

Roskien poisvienti

Talkoissa syntyy helpollinen säkillinen energia-/sekajätettä. Koska seuran tiloissa ei ole jätehuoltoa, toivotaan jotain vapaaehtoista joka vie roskat jäteasemalle tai muuhun vastaavaa jätepisteeseen.