Nyt suppailemaan! Lue kuitenkin ohjeet ensin

Seuralle on hankittu 2 kpl SUP-lautoja jäsenten käyttöön. Lautoihin kuuluu pituussäädöllä varustetut melat sekä karkuremmit. Laudat ovat retkimallisia, joten taitojen karttuessakin laudat vastaavat aktiivisen suppailijan tarpeisiin. Keulan terävän muodon ja pitkän vesilinjan ansiosta lauta halkoo helposti Tuusulanmeren aaltoja vastatuuleen.

Suppailun taidot joudut itse hankkimaan. Netistä löytyy tietysti niin youtube videoita kuin kirjallisiakin ohjeita. Laitoin tämän sähköpostin loppuun muutaman linkin.

Ohjeet SUP-lautojen käytöstä:

  1. Merkitse SUP-laudan käyttökerrat aina varauslistaan ennen kuin lähdet melomaan.
  2. Tarkasta laudan kunto aina ennen vesille lähtöä ja sen jälkeen. SUP-lautaa ei saa käyttää jos laudassa on vaurio, josta vesi voi päästä laudan sisälle. Ilmoita vauriosta vajamestarille ja laita “käyttökiellossa/korjattava”-lappu SUP-laudan päälle.
  3. Laudoissa on evät, joten huomioi evien vaatima syvyys rannan tuntumassa. Evä ei saa ottaa pohjaan vesille lähdettäessä tai rantautuessa! Alkuun on parempi lähteä suoraan luonnon rannalta niin että vettä on polviin asti. Purjehtijoiden pitkän laiturin oikealla puolella on hyvä lähtöpaikka.
  4. Seuran laudat ovat kovaa mallia, joten lautojen päällä ollaan vain vesillä – ei kuivalla maalla. Pienet kivet ja naulan kannat eivät tee hyvää lautojen lasikuitupohjille.
  5. Käytä aina karkuremmiä. Karkuremmin tarkoituksena estää laudan karkaaminen tuulen mukana, jos meloja sattuu laudalta tipahtamaan.
  6. Vaikka lauta itsessään toimii kelluntavälineenä, ja suppailijoita nähdään usein ilman kelluntaliiviä, suosittelemme että tuusmelaiset käyttävät kelluntaliiveja yhtä aktiivisesti kuin meloessakin.
  7. Lautoja ei voi lainata pidemmäksi aikaa ja viedä pois Tuusulanjärveltä, vaan vesille lähdetään ja palataan aina vajan rannasta. Seuran yhteisiin tapahtumiin ne kuitenkin voidaan ottaa mukaan.
  8. Seuran mahdollistama vierailijan melonta koskee myös suppailua, eli seurassa vähintään vuoden ollut jäsen voi ottaa seuran ulkopuolisen melontakaverikseen kerran vuodessa kajakilla tai sup-laudalla.

Perustietoja suppailusta:

http://suppaajat.fi/tekniikka/
https://anna.fi/liikunta-ja-terveys/liikunta-ja-hyvaolo/suppailu-6-vinkkia-aloittelijalle
https://anna.fi/liikunta-ja-terveys/liikunta-ja-hyvaolo/kesan-trendilaji-suppailu-on-tehokasta-liikuntaa-sup-laudalla-oppii-jokainen-tasapainoilemaan
https://m.youtube.com/watch?v=9_7IdfrmbC8

Artikkelin kuva: Pixabay