Majakkaretki Söderskäriin 21.–22.8.2021

Yhden yön melonta-, telttailu- ja ulkoiluretki Söderskärin majakalle. Tai ainakin niin lähelle kuin keli ja osallistujien taidot antavat myöden mennä. Melontamatka ensimmäisenä päivänä n. 20 km ja paluupäivänä n. 30 km. Yövymme Pirttisaaressa, jossa on mahdollista makoilla teltassa, viettää iltaa nuotiolla, kävellä tai juosta saarta ympäri. Sieltä löytyy myös pari tykkiä ja bunkkeria, joihin pääsee sisälle seikkailemaan. Pirttisaaresta Söderskärille on vajaa 10 km melonta. Majakkaan pääsee sisään, jos siellä sattumalta on ovi auki, yleensä on ollut, riippuu siitä, onko risteilyaluksia paikalla. Paluumatka lähtösatamaan on n. 20 km.

Lähtö vajalta lauantaina aamulla klo 09.00. Jokainen hoitaa koronatilanteesta johtuen omat kyytinsä parhaaksi katsomallaan tavalla ja kimppakyydit omalla henkilökohtaisella riskillä. Opastusta kuljettamiseen on saatavilla allekirjoittaneelta tarvittaessa. Koitetaan siis pysyä hyvissä väleissä koko retken ajan niin henkisesti kuin fyysisesti. 🙂

Sunnuntaina ollaan vesillä 09.00, joka saattaa mahdollistaa paluun vajalle n. 18.00 aikoihin. Vesillä valitaan reitti, jossa pystytään kulkemaan riittävän etäällä toisistamme mutta turvallisesti. Omat teltat, eväät, juomavedet yms… Jos on varusteisiin liittyen kysymyksiä niin ota yhteyttä. Koko retkeen liittyy kelivaraus. Tuuliraja 8 m/s. Vesi on lämmintä – ei tarvetta kuivapuvulle.

Lähdetään joko Kalkkirannasta (kallis mutta vanteet pysyy autossa) tai Sipoonrannasta (ilmainen mutta vanteet saattaa puuttua autosta palatessa). Ilmoittautumiset Paavo Juntunen, 040 455 7412.

Tervetuloa mukaan!

(Kuva: Paavo Juntunen)