ETYK 1 – yhden yön retki Kelventeelle 30.6.–1.7.

Retki sopii kaiken kuntoisille melojille. Lyhimmillään melontamatka on alle 10 km kumpanakin päivänä. Mutta halukkaat saavat nautiskella hieman pidemmistä lenkeistä.

Kohteena on Päijänteen kansallispuiston Kelvenne, jossa majoitumme Isohiedan kohdalla. Retkellä ollaan ulkoruokinnassa, joten jokin oma majoite kannattaa ottaa matkaan. Ja omat eväät sekä ehkä poikkeuksellisesti käyttövedet vaikka järvelle mennäänkin, sillä sinilevätilanne on aika paha joka puolella.

Matkaa taitamme omilla autoilla kajakit katolla, ellei mukaan ilmoittaudu ketään halukasta vetokokoukullista kärryn vetäjää. Perjantaina 29.6. pääsee hakemaan kajakkeja vajalta, kun sanoo Puistobluesin vartijoille, että on TuusMelojista. Alue on muuten suljettuna.

Lauantaina 30.6. lähtö Järvenpäästä 08:00 kohti Padasjoen laivarantaa. Melotaan Kelventeelle ja pystytetään leiri. Ehditään hyvin tämän jälkeen melomaan päivälenkki Kelventeeltä pohjoiseen halukkaiden kanssa, sekä retkeilemään kukin tavallaan Kelventeen saaressa.

Sunnuntaina 1.7. lähdetään vesille heti 09:00 ja kierretään Kelvenne. Viimeistään ehkä 14:00 poimitaan mukaan leiriin jääneet ja palataan Padasjoelle. Jos kaikki menee sujuvasti niin meidän pitäisi teoriassa olla takaisin vajalla 19:00 mennessä.

Ilmoittautumiset Paavo Juntuselle paavo.juntunen(at)iki.fi tai puh. 040 455 7412.

 

Kuva: Pia Myllymäki