ETYK I Konnevesi 9.–11.6.2017

Retken vaativuus: helppo/vaativa. Konnevedellä on yli 10 km pituisia selkiä, joissa kovalla tuulella kohtalainen aallokko.

Melomme kaksi päivää Konneveden upean kansallispuiston maisemissa. Varustus retkivarustus (ks. retkeilijän varustelista) oman harkinnan mukaan + teltta. Ensimmäisenä yönä teltta-/mökkimajoitus, toisena yönä teltta/laavu.

Saapuminen pe 09.06. iltaan/yöhön mennessä osoitteeseen Nurkan apaja, Savolaisniementie 11, Konnevesi. Perjantaina on jo mahdollisuus omatoimiseen melomiseen, mutta pääpaino on grillaamisella, saunomisella ja uimisella.

Lauantaina lähdemme heti aamusta klo 09 mennessä vesille ja melomme ao. reittiä mukaillen. Käytännössä melomme koko päivän Konneveden kansallispuiston alueella. Kansallispuiston saariin on rakennettu laavuja ja tulipaikkoja, joissa pidämme ruoka- ja kahvitauot. Melomme päivän aikana leppoisasti noin 20 km. Yöksi rantaudumme Isoon Pyysaloon, jonne leiriydymme yöksi. Kyseisessä saaressa uusi laavu ja tulipaikka sekä upea uimaranta. Päivän aikana näemme todennäköisesti paljon erilaisia vesilintuja: koskeloita, kuikkia, joutsenia, ym. sorsalintuja. Konnevedellä pesii useita kalasääskiä ja melommekin muutaman saaren kautta, joissa kalasääsken pesät.

Sunnuntaina melomme Isosta Pyysalosta itään päin, rantaudumme muutamilla saarilla, joissa laavut ja tulipaikat. Iltapäivällä palamme mökille Savolaisniemeen. Sunnuntaina melomme noin 18 km ja arvioitu rantautumisaika on noin klo 16. Myös sunnuntaina mökillä mahdollisuus uintiin ja saunomiseen.

Konneveden kansallispuistossa on todella paljon nähtävää: voit tutustua puistoon tästä linkistä. Melottavia ja patikoitavia reittejä on paljon.

Lisätietoja: Juha Salo, 040 834 4057